Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Uskšnji kolač sa korom pomorandže i čokoladnim kapljicama

Uskšnji kolač sa korom pomorandže i čokoladnim kapljicama

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2594k
Uskšnji kolač sa korom pomorandže i čokoladnim kapljicama
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"I klasični uskršnji kolači su ukusni, ali jeste li probali uskršnji kolač sa korom pomorandže i čokoladnim kapljicama - magičan je."

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada (jedno žumance za premazivanje)
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 150 g
  • tečni zaslađivač - 1 kašika
  • rakija - 1 kašika
  • brašno - 600 g
  • vanila - 2 komada
  • esencija limuna - 1 ampula
  • limun - 1 komad (kora)
  • suvi kvasac - 7 g
  • maslac - 50 g
  • ulje - 40 ml
  • šećer - za posipanje
  • čokoladne kapi - 1 pakovanje
  • kore od pomorandže - 1 kutija
  • bela čokolada - iseckana za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac sa malo zagrejanog mleka, 1 kašikom šećera i malo brašna. Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi kada počnete da ih mutite sa šećerom.

Pomešajte sve tečne sastojke osim polovine izmešane masnoće i postepeno počnite da dodajete prosejano brašno.

Umesite meko, elastično testo, prebacite ga na nauljenu površinu i razvucite i savijajte dok se ne uverite da je dobro umešeno.

Ostavite pokriveno prozirnom folijom da naraste, pa oblikujte fitilje, dodajte čokoladne kapi i kore od pomorandže.

Uvijte fitilje i ispletite pletenice, ostavite da se ponovo dižu, premažite umućenim žumancetom, pospite seckanom belom čokoladom i pecite uskršnji kolač na 160 stepeni oko 30 minuta.

Pogledajte ove predloge za tradicionalni uskršnji kolač i pogledajte kako da napravite savršen uskršnji kolač u nitima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: