Način pripreme
Aktivirajte kvasac sa malo zagrejanog mleka, 1 kašikom šećera i malo brašna. Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi kada počnete da ih mutite sa šećerom.
Pomešajte sve tečne sastojke osim polovine izmešane masnoće i postepeno počnite da dodajete prosejano brašno.
Umesite meko, elastično testo, prebacite ga na nauljenu površinu i razvucite i savijajte dok se ne uverite da je dobro umešeno.
Ostavite pokriveno prozirnom folijom da naraste, pa oblikujte fitilje, dodajte čokoladne kapi i kore od pomorandže.
Uvijte fitilje i ispletite pletenice, ostavite da se ponovo dižu, premažite umućenim žumancetom, pospite seckanom belom čokoladom i pecite uskršnji kolač na 160 stepeni oko 30 minuta.
Pogledajte ove predloge za tradicionalni uskršnji kolač i pogledajte kako da napravite savršen uskršnji kolač u nitima.