Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pržene Tikvice»Pržene tikvice sa belim lukom i kozjim kiselim mlekom

Pržene tikvice sa belim lukom i kozjim kiselim mlekom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k122
Pržene tikvice sa belim lukom i kozjim kiselim mlekom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 2
30/10/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Tikvice se serviraju sa sosom u posudi - ne preliva se preko tikvica da bi bile hrskave, a ne raskvašene i mekane pržene tikvice sa belim lukom i kozjim kiselim mlekom"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • speltino brašno - 100 g
  • ulje - 100 ml
  • kozje kiselo mleko - 300 g
  • mirođija - 1 veza
  • brašno od belog luka - 1 kašičica
  • so - 1/4 kašičice za sos + 1/4 kašičice u brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice dobro operite i uklonite drške i vrhove.

Isečene su na debele kolutove.

Brašno od spelte je prethodno pomešano sa solju - 1/4 kašičice.

Svaki kolut se uvalja u speltino brašno i ređa na drvenu dasku.

Ostave se da odstoje 10 minuta, nakon čega se ponovo uvaljaju u speltino brašno.

Stavite ulje u tiganj koji se ne lepi i zagrejte ga.

Tikvice propržiti na zagrejanom ulju sa obe strane, ulje treba da bude do polovine tikvica. Tikvice se okreću sa obe strane dva puta da brašno ne bi naglo zagorelo.

Pošto pržene tikvice izvadite iz tiganja, poređajte ih na kuhinjski papir.

Za sos:

Mirođija se očisti, opere i sitno isecka.

Kozje kiselo mleko se stavlja u posudu.

Dodajte 1/4 kašičice soli, brašno od belog luka i seckanu mirođiju.

Veoma dobro se promeša.

Tikvice se serviraju sa sosom u posudi - ne preliva se preko tikvica da bi bile hrskave, a ne raskvašene i mekane pržene tikvice sa belim lukom i kozjim kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: