Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Krekeri»Krekeri sa semenkama sa arapskim ukusom

Krekeri sa semenkama sa arapskim ukusom

Lilia Tsacheva/LipodveLilia Tsacheva/Lipodve
Kuvar
1733051475
Krekeri sa semenkama sa arapskim ukusom
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
1 / 2
18/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
1
"Savršeni krekeri za grickanje tokom celog dana"

Potrebni sastojci

  • semenke - 300 g, miks*
  • so
  • zatar - 2 kašičice
  • voda - otprilike 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

*Semenke su miks čija semenki, bundevinog semena, suncokretovih semenki, susamovog semena. Čija semenki da bude barem 35-40 g, preostale semenke dodajte da budu u odnosu na vaš ukus, tako da dostignete 300 g.

Sve sastojke sipajte u posudu i dobro promešajte. Ostavite sa strane na 15-20 minuta da se dobro natope. Treba da se dobije lepljiva smesa. Ukoliko je potrebno, dodajte još nekoliko kašika vode.

Smesu razvije između dva lista papira za pečenje, možete prethodno da ih blago premažete maslinovim uljem, kako se smesa ne bi lepila.

Odlepite gornji list papira i donji premestite u tepsiju za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175°С 20 minuta.

Izvadite tepsiju i isecite već blago isprženu smesu na nekoliko velikih komada, tako da vam bude lakše da ih okrenete.

Nakon što ih okrenete, krekere isecite na male kvadratiće i vratite nazad u rernu na još otprilike 20-25 minuta ili dok se semenke ne ispeku i dok se ne dobiju hrskavi krekeri.

Napomena: Ja sam preterala sa vodom, tako da ukoliko i kod vas tako ispadne, prosto stavite smesu u đevđir na nekoliko minuta kako bi se iscedio višak vode.

Neverovatna su kombinacija sa humusom, a natopljene u malo meda, prosto ne mogu da vam opišem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: