Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Krekeri»Vegan krekeri sa čiom i semenkama

Vegan krekeri sa čiom i semenkama

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Vegan krekeri sa čiom i semenkama
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
30
"Užurbani svakodnevni život jedva da vam ostavlja puno vremena za jelo, tako da ovi hrskavi krekeri mogu biti odlična opcija na kratkoj pauzi ili čak i u pokretu"

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 1 šolja
  • čia - 1 kašika (u 3 kašike vode)
  • seme suncokreta - 1/2 šolje, sirovo
  • seme susama - 1/4 šolje, oljušteno
  • seme maka - 3 kašike
  • himalajska so - 1 i 1/4 kašičice, ravne
  • suncokretovo ulje - 3 kašike, nerafinisano
  • voda - oko 1/4 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo potopite seme čie u toploj vodi i pustite da nabubri nekoliko minuta dok se ne želira.

U dubokoj posudi pomešajte sve sastojke - integralno brašno, sirovo seme suncokreta, susam, mak, finu himalajsku so, žele od čie i na kraju nerafinisano suncokretovo ulje.

Mešajte rukama, trljajući da se ravnomerno pomešaju svi sastojci. Dodajte malo vode i umesite testo. Mesite ga sa još malo dodatnog ulja od suncokreta.

U pleh obložen papirom za pečenje na dno razvaljajte testo u ravnomerno srednje tanak sloj (malo deblji od 5 mm). Oštrim nožem razvaljano testo isecite na male kvadrate veličine oko 3-4 cm.

Pecite integralne krekere na 200 stepeni oko 20 minuta dok sa donje strane ne porumene. Nemojte da ih prepečete da budu vrlo hrskavi, jer kada se ohlade, dodatno se stvrdnu.

Nakon što ih izvadite iz rerne, odlepite ih od papira i odvojite jedan od drugog.

Gotove krekere stavite u kutiju sa poklopcem i čuvajte ih u njoj.

Šareni i hrskavi krekeri sa čiom i semenkama, svima omiljeni - i deci i odraslima!

Fantastično ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: