Način pripreme
Prvo potopite seme čie u toploj vodi i pustite da nabubri nekoliko minuta dok se ne želira.
U dubokoj posudi pomešajte sve sastojke - integralno brašno, sirovo seme suncokreta, susam, mak, finu himalajsku so, žele od čie i na kraju nerafinisano suncokretovo ulje.
Mešajte rukama, trljajući da se ravnomerno pomešaju svi sastojci. Dodajte malo vode i umesite testo. Mesite ga sa još malo dodatnog ulja od suncokreta.
U pleh obložen papirom za pečenje na dno razvaljajte testo u ravnomerno srednje tanak sloj (malo deblji od 5 mm). Oštrim nožem razvaljano testo isecite na male kvadrate veličine oko 3-4 cm.
Pecite integralne krekere na 200 stepeni oko 20 minuta dok sa donje strane ne porumene. Nemojte da ih prepečete da budu vrlo hrskavi, jer kada se ohlade, dodatno se stvrdnu.
Nakon što ih izvadite iz rerne, odlepite ih od papira i odvojite jedan od drugog.
Gotove krekere stavite u kutiju sa poklopcem i čuvajte ih u njoj.
Šareni i hrskavi krekeri sa čiom i semenkama, svima omiljeni - i deci i odraslima!
Fantastično ukusno!