Način pripreme
Rerna - 170 stepeni; Pljosnata posuda za pečenje pokrivena papirom za pečenje; Radi se sve mikserom.
Sastojci se pomešaju u posudi i u porcijama se doda brašno, dok se ne dobije lepo elastično testo.
Koristila sam tačno 200 g brašna. Zavija se u foliju i ostavlja na sobnoj temperaturi na oko 30-40 minuta. Testo je meko i zato se razvija na nabrašnjenoj radnoj površini - oko 3 mm.
Iseče se na kvadrate pomoću sekača ili noža za picu. Poređaju se u posudu za pečenje na papir. Izbuše se viljuškom, namažu se istopljenim maslacem i posipaju se morskom soli.
Peku se na 170 stepeni oko 8-10 minuta ili dok blago ne potamne.
Beleška: Ovo su prijatni krekeri odlični uz čašu piva. Više liče na slane štapiće nego na keksiće s maslacem.
Brzi i laki za pripremu. Mogu da se spreme i sa drugom vrstom brašna. Da bi bilo lakše sečenje koristila sam metalne kalupe.