Način pripreme
Svi sastojci za kolač bi bilo dobro da su sa sobne temperature.
Umutite mikserom na visokoj brzini jaja i šećer nekoliko minuta, dok smesa ne uveća obim i šećer se ne istopi.
Počnite da dodajete sastojke redom, tako što mešate nakon svakog, ali sad na najnižoj brzini miksera.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo i dodajte ih u porcijama.
Na kraju dodajte čokoladne kapljice i sušene brusnice.
Mešajte špatulom pažljivo, da se rasporede ravnomerno.
Namažite kalup za kolač sa malo mekog maslaca.
Prebacite smesu za kolač sa sitnim sirom i posipte sa 1-2 kašičice šećera.
Stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 170 stepeni sa ventilatorom 45-50 minuta - dok čačkalica ne bude suva.
Nakon što se ispeče, izvadite iz kalupa i ohladite kolač sa sitnim sirom, čokladom i sušenim borovnicama na rešetki.
Nek vam je slatko!