bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Đuveč»Sarme i pileće šnicle u đuvečari

Sarme i pileće šnicle u đuvečari

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Početnik
1k444k93
Sarme i pileće šnicle u đuvečari
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 5
19/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Uzmite veću đuvečaru, zato što pilećih šnicli i sarmi treba da bude za sve"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 300 g
  • mleveno meso - 300 g
  • slanina - 100 g (po želji)
  • pirinač - 1 šolja
  • kiseli kupus - 1 glavica
  • pileće šnicle - 6 komada (od bataka)
  • sok od paradajza - 250 ml
  • luk - 1/2 komada
  • sos arbikju - 3 supene kašike
  • čubar - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso i slaninu sitno i propržite u masnoći.

Dodajte mleveno meso sa malo vode da se izdrobi i zajedno propržite.

Posle dodajte pirinač, malo soka od paradajza i začine. Pržite oko 5 minuta.

Na dno đuvečare stavite nekoliko listova kupusa i masnoću.

Uvijte male sarme, poređajte ih na dno đuvečare ili đuvečara (ovaj recept se može praviti u svakom glinenom posuđu sa poklopcem).

Pileće šnicle od bataka začinite po izboru i poređajte na sarme.

Promešajte preostali sok od paradajza sa sosom barbijku i sipajte odozgo preko sarmi i malo rasola ili vode, probajte da vidite čega treba imati više.

Pecite sarme i pileće šnicle u đuvečari u umerneoj rerni dok ne budu gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: