Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Pužići»Uskršnji slatki pužići sa tečnom čokoladom

Uskršnji slatki pužići sa tečnom čokoladom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682295k233
Uskršnji slatki pužići sa tečnom čokoladom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
23/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
50
"Za Uskrs postoji dve osnovne vrste kolača oni koje ste uspeli da probate i one koje su vam pojeli ispred nosa - od onih koji su pored vas"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • mast - 1/2 šplje (rastopljena)
  • amonijačna soda - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • vanila - 2 komada
  • limun - kora pola limuna
  • brašno - 800 g
  • za nadev
  • tečna čokolada - 200 g
  • ušećerene pomorandžine kore - 100 g
  • orasi - 150 g (mleveni)
* merne jedinice

Način pripreme

šolje - 220 ml

Rastopite svinjsku mast i ostavite da se malo ohladi.

U posudi umutite jaja sa šećerom.

Pomešajte amonijačnu sodu sa kiselim mlekom. Dodajte ih u smesu od jaja.

Lagano dodajte mešajte i dodajte mast. Na kraju stavite vanilu, prašak za pecivo i rendanu koru od limuna. Dobro promešajte.

Prosejte brašno i napravite udubljenje. Sipajte smesu i zamesite testo.

Ostavite testo na 10-15 minuta, pokriveno krpom. Za to vreme obložite 2 pleha papirom za pečenje.

Rastopite čokoladu na pari ili 20-30 sekundi u mikrotalasnoj. Saljeite orašaste plodove u blenderu.

Rasporedite testo na četiri dela. Svaki razvucite na brašnom posutoj radnoj površini na pravougaonik debljine 2-3 mm. Namažite rastopljenom čokoladom, pospite koricama od pomorandže i orasima i uvijte u rolat od širokog dela. Isecite milibrot rolat na krugove debljine 2 cm.

Poređajte spirale u pleh na rastojanju i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

Prijatno i srećni praznici svima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: