Način pripreme
šolje - 220 ml
Rastopite svinjsku mast i ostavite da se malo ohladi.
U posudi umutite jaja sa šećerom.
Pomešajte amonijačnu sodu sa kiselim mlekom. Dodajte ih u smesu od jaja.
Lagano dodajte mešajte i dodajte mast. Na kraju stavite vanilu, prašak za pecivo i rendanu koru od limuna. Dobro promešajte.
Prosejte brašno i napravite udubljenje. Sipajte smesu i zamesite testo.
Ostavite testo na 10-15 minuta, pokriveno krpom. Za to vreme obložite 2 pleha papirom za pečenje.
Rastopite čokoladu na pari ili 20-30 sekundi u mikrotalasnoj. Saljeite orašaste plodove u blenderu.
Rasporedite testo na četiri dela. Svaki razvucite na brašnom posutoj radnoj površini na pravougaonik debljine 2-3 mm. Namažite rastopljenom čokoladom, pospite koricama od pomorandže i orasima i uvijte u rolat od širokog dela. Isecite milibrot rolat na krugove debljine 2 cm.
Poređajte spirale u pleh na rastojanju i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Prijatno i srećni praznici svima!