Način pripreme
U posudu stavljamo maslac i šećer i mutimo ih mikserom. Dodajemo jaja jedno po jedno.
Kada se oba jajeta usvoje dodajemo kore limuna, so o vanilu i dobro izmešamo.
Prosejemo brašno, prašak za pecivo i sodu. Dodajemo 1/2 suvih sastojaka u maslac i šećer i dobro mešamo.
Zatim dodajemo 1/2 mleka, ponovo mešamo i dodajemo ostalo brašno i mleko. Mutimo dok se ne dobije gusta homogena smesa.
Raspoređujemo je u kalupčiće za mafine, puneći ih 2/3 da se ne bi prelili za vreme pečenja.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Nakon pečenja ih hladimo i čačkalicom u sredini pravimo rupicu. Pomoću šprica ih punimo tečnom čokoladom.
Pripremamo krem od pavlake. U posudu stavljamo pavlaku, šećer u prahu, vanilu i boju i mutimo dok se ne dobije gust krem.
Mafine ukrašavamo pomoću šprica. Počinjemo kremom, nakon čega pravimo gnezdo od tečne čokolade i dodajemo bombone i šarene mrvice.
Uskršnji mafini sa tečnom čokoladom i pavlakom sa aromom vanile su gotovi.