Način pripreme
Počnite tako što ćete napraviti domaću tečnu čokoladu. Sipajte mleko u prahu u posudu i dodajte kakao.
Dobro promešajte da se sjedini. Sipajte vodu u šerpu, zatim dodajte šećer i stavite na srednju vatru. Kada se šećer istopi, dodajte maslac i promešajte.
Kada se maslac istopi, sklonite šerpu sa vatre i sipajte mešavinu suvog mleka i kakaoa.
Dobro promešajte žicom dok ne postane glatka smesa.
Kada je čokolada gotova, pokrijte je poklopcem i ostavite sat vremena.
Uzmite lisnato testo i razmotajte ga. Možete ga lagano pritisnuti oklagijom. Preko njega premažite domaću tečnu čokoladu, ostavljajući ivice nepokrivene.
Umotajte i pritisnite da prilepite na kraju. Od rolata nožem isecite kolutove debljine oko 1 cm.
Pleh obložite papirom za pečenje i poređajte lisnate pužiće na malom razmaku između njih.
Pecite slatke lisnate pužiće sa domaćom tečnom čokoladom na 180 stepeni 20 minuta ili dok lepo ne porumene.
Pogledajte i kako da napravite lisnato pecivo u obliku kroasana ili ukusne lisnate kiflice.