Način pripreme
Orahe stavljamo u jedan red u suvu posudu za pečenje i zapečemo. Ohladimo ih potpuno i sameljemo.
Uzimamo posudu i stavljamo maslac, šećre i vanilin šećer.
Mutimo mikserom dok smesa ne postane glatka. Dodajemo u tankom mlazu u smesu maslinovo ulje, a nakon toga i žumanca - jedno po jedno.
Gotovu smesu dobro umutimo.
Sipamo i brendi i ponovo mutimo.
U drugoj ppsudi pomešamo brašno i prašak za pecivo i njih dodajemo u maslac smesu i mešamo dok se ne dobije blago trošno testo.
Od testa oformimo loptice veličine oraha, a po sredini stavljamo mlevene orahe i pritskamo ponovo dok formiramo lopticu.
Poređamo kolače u posudu za pečenje na papir za pečenje i pečemo oko 25 minuta.
Nakon što izvadimo iz rerne ostavljamo u posudi pet minuta i posle pažljivo uvaljamo grčke kolače u šećer u prahu.