Tbilisi salata

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2253k233
Tbilisi salata
Fotografije: marcheva14
1 / 3
24/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Mi dajemo recept za salatu, ali vi treba da se pobrinete za tost"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 300 g
  • crveni pasulj - 400 g
  • crvene paprike - 1 komad
  • ljuta paprika - 1 komad, zelena
  • orasi - 50 g
  • crveni luk - 1 srednje velika glavia
  • jabukovo sirće - 2 kašike, odvojene, može i malo više
  • voda - 50 ml
  • peršun - 2 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • so - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Parče svinjskog mesa treba da je izuzetno krhko, bez ikakve masnoće po njemu. Stavlja se u šerpu sa dovoljno posoljene vode i kuva se do trenutka u kom počinje da se raspada.

Spremila sam ga u ekspres loncu oko 45 minuta, dodala sam osim soli miks zrna šarenog bibera i korenje za supu. Nakon što je gotovo, izvadi se i seče se na tanke parčiće.

U cediljki se pod hladnom vodom isplakne pasulj iz konzerve, ocedi se i sipa se u posudu.

Crvena i zelena ljuta paprika se iseku na tanke parčiće. Orasi se iseckaju nožem.

Glavica crvenog luka se iseče na tanke kriške. Stavlja se u malu posudu, dodaje se voda i kašika sirćeta, promeša se i ostavlja se deset minuta da se marinira. Nakon toga se ocedi.

U veliku posudu se sipaju parčiće mesa, sledi pasulj, paprike, namrvljeni orasi, gnječeni beli luk, mnogo usitnjen peršun, so, biber, sirće i preliva se maslinovim uljem, promeša se. Ostavlja se salata 30 minuta u frižideru, pre nego što se servira.

Salata Tbilisi je izuzetno ukusna, sočna i zasitna, jedino što sam promenila je što sam umesto da koristim jabukovo sirće koristila sam lep i težak balsamiko.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: