Način pripreme
Parče svinjskog mesa treba da je izuzetno krhko, bez ikakve masnoće po njemu. Stavlja se u šerpu sa dovoljno posoljene vode i kuva se do trenutka u kom počinje da se raspada.
Spremila sam ga u ekspres loncu oko 45 minuta, dodala sam osim soli miks zrna šarenog bibera i korenje za supu. Nakon što je gotovo, izvadi se i seče se na tanke parčiće.
U cediljki se pod hladnom vodom isplakne pasulj iz konzerve, ocedi se i sipa se u posudu.
Crvena i zelena ljuta paprika se iseku na tanke parčiće. Orasi se iseckaju nožem.
Glavica crvenog luka se iseče na tanke kriške. Stavlja se u malu posudu, dodaje se voda i kašika sirćeta, promeša se i ostavlja se deset minuta da se marinira. Nakon toga se ocedi.
U veliku posudu se sipaju parčiće mesa, sledi pasulj, paprike, namrvljeni orasi, gnječeni beli luk, mnogo usitnjen peršun, so, biber, sirće i preliva se maslinovim uljem, promeša se. Ostavlja se salata 30 minuta u frižideru, pre nego što se servira.
Salata Tbilisi je izuzetno ukusna, sočna i zasitna, jedino što sam promenila je što sam umesto da koristim jabukovo sirće koristila sam lep i težak balsamiko.