Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Pica Bizmark

Pica Bizmark

Pica Bizmark
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 6
25/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
9
"Budite pravi virtuozi kuhinje, saberite sve oko stola uz jedinstvenu picu Bizmark"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 300 g
  • voda - 200 ml
  • suvi kvasac - 1/2 kesice
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • Još
  • dimljena slanina - 200 g, na lente
  • luk - 1 komad
  • crne masline - 10 komada
  • origano
  • jaja - 4 ili 5 komada
  • kačkavalj - za posipanje
  • paradajz pire - 3 kašike
  • malsinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite vodu i rastvorite kvasac u njoj. Dodajte so, šećer, maslinovo ulje i brašno.

Zamesite testo.

Zavijte pamučnom krpom i ostavite pola sata da se opusti.

Gotovo testo razvijte u pravougaonik. Prebacite u pleh od rerne, prethodno postavljen papirom za pečenje.

Namažite paradajz pireom. Pospite slaninom. Luk oljuštite, operite i isecite na kolutove.

Stavite i njih haotično po domaćoj pici. Pospite kakavaljem i origanom. Stavite masline i razbijte jaja odozgo.

Prelijte sa dve kašike maslinovog ulja. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Izvadite ostavite da se bčago ohladi i isecite na parčiće.

Ideja pice Bizmark je da jaja budu rovita, da umočite parče pice u njih kao u sos. Za ovo svrhu možete da razbijete jaja na kraji spremanja jedinstvene pice Bizmark.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Veca
Veca
Ukusno!
02.07.2021 20:44