Italijanska pica

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8884
3
09/03/2017
"Italijanska pica je kao objašnjenje ljubavi - angažuje te od prvog zalogaja i uzbuđuje te ceo život!"
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 239
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u toploj vodi. Prosejte brašno iznad kuhinjske radne površine i napravite brazdu u sredini. Ulijte u nju kvasac s toplom vodom, maslinovo ulje i so. Postepeno zamesite elastično testo. Formirajte ga u loptu, uvijte u platnenu krpu i ostavite na toplom mestu da nadođe oko sat vremena.

Premesi se ponovo tri minuta na radnoj povrsini, i opet oformi u loptu i ponovo ostavi na sat vremena da nadođe.

Podelite testo na lopte veličine jabuke.

Od lopti rukama oformite kore za picu - izvlačite dok se ne dobije željena razmera. Treba da se dobiju ovalne ploče debljine pola centimetra, tanje u sredini, a deblje na krajevima.

Stavljaju se u odgovarajuću posudu za pečenje, mažu se paradajz sosom. Odozgo se poređaju sečena mocarela i svež paradajz, nekoliko inćuna, poliva se odokativno maslinovim uljem, pospe se narendanim parmezanom i italijanska pica se peče dok ne bude gotova u zagrejanoj pećnici ili rerni. Po želji se pospe s malo bosiljka.

To je osnovni recept za picu Italija, u koju ako želite možete da dodate i proizvode po vašoj želji.

Rejting

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar