Način pripreme
Rastvorite kvasac u toploj vodi. Prosejte brašno iznad kuhinjske radne površine i napravite brazdu u sredini. Ulijte u nju kvasac s toplom vodom, maslinovo ulje i so. Postepeno zamesite elastično testo. Formirajte ga u loptu, uvijte u platnenu krpu i ostavite na toplom mestu da nadođe oko sat vremena.
Premesi se ponovo tri minuta na radnoj povrsini, i opet oformi u loptu i ponovo ostavi na sat vremena da nadođe.
Podelite testo na lopte veličine jabuke.
Od lopti rukama oformite kore za picu - izvlačite dok se ne dobije željena razmera. Treba da se dobiju ovalne ploče debljine pola centimetra, tanje u sredini, a deblje na krajevima.
Stavljaju se u odgovarajuću posudu za pečenje, mažu se paradajz sosom. Odozgo se poređaju sečena mocarela i svež paradajz, nekoliko inćuna, poliva se odokativno maslinovim uljem, pospe se narendanim parmezanom i italijanska pica se peče dok ne bude gotova u zagrejanoj pećnici ili rerni. Po želji se pospe s malo bosiljka.
To je osnovni recept za picu Italija, u koju ako želite možete da dodate i proizvode po vašoj želji.