Način pripreme
Zamesiti meko testo.
Nakon što naraste od ukupne količine testa odvojiti deo od oko 250 g za sredinu pogače, a od većeg dela razviti okruglu kora koliko za pleh 35 cm.
Stavi se jedna činijica da obeleži centar, a zatim i jedan tanjir za obeležavanje. Prostor između činijice i tanjira se premaže paradajz pireom, stavlja se sitno iseckano meso i povrće.
Sredina, obeležena činijicom se iseče na 8 i tako se formira 8 trouglova. Hvata se jedan i okreće nazad i stavlja pod pitu. Tako se uradi sa svim trouglovima.
Od odvojenog testa se razviju 4 male kore, premažu se paradajz pireom, stave se kobasice i povrće. Uzima se jedna, presavije na pola i uvija se pazeći da se ne otvori. Tako uraditi i sa ostalim. Ređaju se po sredini i tako se dobija cvet.
Ostaviti pogaču da naraste, premazati žumancetom, posuuti susamom i peći na 170 stepeni.