Način pripreme
Karfiol se podeli na cvetiće, skuva se u posoljenoj vodi oko 15 minuta. Ocedi se dobro i pasira se.
Dodaju se 2 jaja, so i biber po ukusu, mirođija, kora pola limuna.
Mali kalupi ili šoljie (4-5 komada) pogodni za pečenje u rerni se dobro namažu.
Smesa od karfiola se rasporedli podjednako.
Kašikom se pravi malo udubljenje u sredini i posipa se po 2 kašike narendanog kačkavalja (ja sam koristila tvrdu mocarelu).
Pekla sam ukusne slane mafine na 180 stepeni 25-35 minuta.
Vade se i u svaki se stavlja po dva tanka parčeta dimljenog lososa, preko koga se razbije po jedno jaje, koje se obilno pokriva sa još narendanog kačkavalja (ovaj put sam koristila čedar sa dimljenom paprikom).
Dopekla sam mafine od karfiola sa lososom i kačkavaljem još 15 minuta dok se nisu zarumeneli.
Servirala sam posute sa još sveže mirođije. Prijatno kako za ukusan starter, tako i za glavno jelo.