Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Fettuccine sa dimljenim lososom

Fettuccine sa dimljenim lososom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Fettuccine sa dimljenim lososom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Nežno i prefinjeno - jelo sa stilom za specijalne trenutke"

Potrebni sastojci

  • fettuccine - 280 g
  • losos - 350 g dimljenog
  • belo vino - 6 kašika
  • mirođija - 4 velika struka
  • luk - 1 mala glavica
  • kapar - 25 g
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj šerpi naliti vodu i staviti da provri. Luk oljuštiti i naseći. U tiganj sipati vino, pa čim provri ga kuvati 1-2 minuta, ili dok se količina tečnosti ne smanji na pola.

Dodati luk i pržiti ga dok ne omekša, pa nakon toga smanjiti vatru na vrlo nisku temperaturu.

U šerpu sa vodom dodati testeninu i posoliti. Kuvati ih prema uputstvu na pakovanju. U međuvremenu naseći lososa, pa ga dodati u luk i vino. Malo zagrejati.

Naseći mirođiju i kapar, pa dodati i njih. Skuvane špagete iscediti i prebaciti ih u duboku posudu za serviranje.

Smesu sa ribom pobiberiti i sipati je preko paste. Promešati i servirati odmah.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: