Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Sladak hleb»Dijetalni banana hleb

Dijetalni banana hleb

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Dijetalni banana hleb
Fotografije: Raya Andonova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
15
"Aromatičan i vazdušast, ovaj banana hleb vredi svakog minuta u kuhinji, pa i više jer je dijetalan"

Potrebni sastojci

  • Suvi sastojci
  • brašno - 1 3/4 šolje
  • kokosovo brašno - 20 g
  • ovsene pahuljice - 1/4 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • cimet - oko 1 kašičice
  • muškatni oraščić - 1 - 2 prstohvata
  • so - 1/2 kašičice
  • orasi - nekoliko, očišćeni
  • čokolada - nekoliko kockica, crna
  • suvo grožđe - 1 - 2 kašike, ili drugo sitno ili isečeno suvo voće
  • vanila - 1 kesica
  • Tečni sastojci
  • banane - 3 srednje ili 2 velike
  • med - 1/4 šolje, tečan
  • biljno mleko - 1/4 šolje
  • limunov sok - 1 kašičica
  • šećer - 3 kašike, smeđi ili kokosov
  • ulje - 3 kašike *
  • vanila - 1 ampula esencije
* merne jedinice

Način pripreme

*Možete koristiti i istopljeno kokosovo ulje ili ulje od orašastih plodova bez komadića.

Suve sastojke stavite u posudu po redu, kako su navedeni.

Posebno izgnječite banane viljuškom u pire. Dodajte im ostale tečne sastojke i dobro promešajte. Za bolji rezultat možete da koristite blender sa mešanje tečnih sastojaka.

Na kraju, tečne sastojke dodajte u suve i sve dobro promešajte.

Zagrejte rernu na 160 stepeni.

Pravougaoni duguljast kalup ili kalup za kuglof nauljite i pospite brašnim. Sipajte smesu u njega.

Dijetalni banana hleb stavite u rernu, kada se zagreje.

Uključite samo na donji grejač oko 15 minuta, a nakon toga i gornji i donji dok se banana hleb potpuno ne ispeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: