Način pripreme
Sušeno voće se preliva sa 2-3 poklopca ruma, promeša se i ostavlja jedan sat.
Jabuke se oljušte, očiste i iseku na srednje velike kocke. Stavljaju se u široki tiganj sa šećerom i maslacem. Mešaju se povremeno dok se ne karamelizuju i nema preostale tečnosti, ali da ostanu u kockama. Sklanjaju se sa ringle, posipaju se sa dva prstohvata cimeta i ostavljaju se sa strane.
U zagrejanu rernu na 180 stepeni se stavlja široka posuda za pečenje sa 125 g maslaca. Ostavlja se da se istopi i da promeni svoju boju. Izvadi se i preko njega se iskidaju kore na parčiće (da bi bilo lakše i brže koristila sam kuhinjski nož).
Promešaju se da se dobro umažu parčići kora i zapeku se u rerni dok ne postanu zlatasti, dok se povremeno tokom pečenja promešaju. Nakon što se dobije skoro ravnomerna zlatasta boja izvade se i ohlade.
U šerpu se sipa polovona šećera i sipa se mleko. Stavlja se na umerenu ringlu, da se zagreje do tačke ključanja.
U posudi se umute žumanca sa brašnom i preostalim šećerom, dodaje se i nekoliko kašika mleka da se dobije kaša. Sipa se vruće mleko i uz neprestano mešanje se skuva krem. Sklanja se sa ringle i dodaje se vanila.
Sipa se preko ohlađenih kora. Odozgo se raspoređuju jabuke i isceđeno suvo voće. Blago se promeša.
Pokriva se folijom i ostavlja se u frižideru tokom jedne noćei, da se sjedine sastojci.
Pre serviranja se sprema glazura od belanaca. Belanca se umute u čvrst sneg.
Na umerenoj ringli se topi šećre dok ne postanezlatast karame i u mlazu, uz neprestano mešanje na najvećoj brzini se dodaje karamel. Nakon čto se sav doda muti se još 3-4 minuta.
Glazura se stavlja u špric sa željenim nastavkom i našpricaju se preko kolača loptice - ružice, po izboru.
Gorionikom se prelazi preko belančane glazure dok se prijatno ne zarumeni ili se stavlja u rernu na 180 stepeni sa gornjim grejačem dok vrhovi ne postanu braonkasti.
Seče se na veće kvadrate i servira se.