Način pripreme
Ovsene pahuljice se stave u kuhinjski aparat (ja sam koristila mašinicu za mlevenje kafe) i samelju se ne u veoma fino brašno.
Ovseno brašno se sipa u posudu, dodaje se pšenično brašno i cimet i promešaju se suvi sastojci.
Dodaje se margarin/maslac i rukama se izgnječi, da bi se dobro pomešalo, a da se ne pojave velike grudvice, i da se obrazuju mrve.
Ovde je red i na zaslađivač.
Nakon toga od vode se dodaje malo po malo i mesi se dok se ne sjedine svi suvi sastojci i dok se ne dobije lepljivo testo.
U sasvim blago nauljenu tepsiju se pritiska testo rukama, da se napravi tanak sloj na dnu i po zidovima.
Tepsija se stavlja u frižider na 20 minuta.
Zatim se stavlja u zagrejanu rernu na 175 stepeni na otprilike 15 minuta samo da se blago zapeče testo.
Za to vreme se pravi punjenje.
U kuhinjski aparat se stavlja pire od bundeve, avokado isečen na nekoliko komadića, mleko, zaslađivač, vanila, cimet i malo muskatnog oraščića. Blenda se dok ne postane homogeno.
Smesa od bundeve se sipa u tepsiju i vraća se nazad u tepsiju na još 30-40 minuta, tako što barem 15-20 mogu da budu samo na gornjem grejaču.
Kada je pita od bundeve gotova (da potamni po krajevima), vadi se iz rerne, ostavlja se da se malo ohladi i posipa se šećerom u prahu pre serviranja.
Pita sa bundevom i ovsenim pahuljicama je gotova.