Nasmejane pitice sa bundevom

30/11/2020
"Ne treba vam poseban povod da biste spremili ukusne nasmejane pitice sa bundevom, kao što vam ne treba poseban povod da ljude učinite srećnima"
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano44
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • testo
  • brašno - 200 g
  • kravlji maslac - 80 g
  • šećer - 3 supene kašike
  • lešnici - 3 supene kašike, mleveni
  • jaja - 1 komad
  • voda - 1 - 2 supene kašike
  • so - 2 komada
  • kora limuna - 1 limuna
  • esencija ruma - 3 - 4 kapljice
  • nadev
  • bundeva - 300 g
  • kravlji maslac - 20 g
  • kora pomorandže - izrendana pomorandža
  • cimet - cejlonski
  • šećer - 1 supena kašika ili stevija u kristalima
* merne jedinice

Način pripreme

Od brašna, mlevenih lešnika, maslaca, jajeta, aroma, soli i hladne vode. Umesi se tesgo brzim pokretima. Pravi se u loptu, uvija se streč folijom i stavlja se u frižider na 30 minuta.

Za to vreme oguljena bundeva se seče na male kocke, stavlja se u šerpu, dodaje se 1-2 supene kašike kravljeg maslaca, kora pomorandže, šećer, dinsta se dok ne bude gotovo otprilike 15 minuta. Vadi se i gnječi se ili se pasira.

Rerna se uključuje da se zagreje na 180 stepeni.

Testo se vadi ukoliko je potrebno, ostavlja se da se otpusti. Budići da se mrvi, može da se ne razvija u veliku koru, već da se radi u etapama.

Seku se šabloni u obliku bundeve na papiru za pečenje, koji se stavlja na razvijeno testo. Na papiru se nacrta kakav god oblik bundeve vam se dopada. Iseku se bundevini osmesi nožićem sa oštrim vrhom, s kojim se seku i trouglići razvijenih pitica.

Za jednu piticu se seku dve kore tako što je jedna sa isečenim trouglićima, a na drugu se stavlja pasirana bundeva 1 supena kašika, stiskajući laganim pritiskanjem, koristeći viljušku.

Možda će biti potrebno da ohladite u zamrzivaču u dve etape prilikom pripreme. Prvo sečete, ostavljate u zamrzivač. Posle razvijate i sečete druga četiri kalupa i ponovo u zamrzivač, vadeći prvi i stavljajući bundevu, tako kao što samo gore opisala.

Pitice od bundeve se peku 20-30 minuta u zavisnosti od rerne. Vade se, hlade se i vade se pažljivo da se ne bi izdrobile. Pitice bundevini osmesi su jedno ukusno iznenađenje za vaše bližnje i za prijatelje.

Definitivno ih napravite.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar