Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Posne pitice sa pečenom bundevom i medom

Posne pitice sa pečenom bundevom i medom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k446
Posne pitice sa pečenom bundevom i medom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
29/09/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
15
"Objavljujemo praznik na današnji dan i počastićemo vas ovim jedinstvenim posnim piticama"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g, kestenka
  • med - 3 supene kašike
  • braon šećer - 150 g
  • cimet
  • đumbir
  • karanfilić - 3 - 4 komada
  • orasi - 1 šolja, iseckani
  • kore za pitu - pola paketa
  • za sirup
  • voda - 1 šolja
  • šećer - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite bundevu od semenki i kore. Isecite na komade i stavite u posudu za pečenje. Dodajte 1 šolju vode i pospite šećerom. Pecite dok ne bude gotovo.

Izgnječite bundevu dok je još topla, nakon toga ostavite da se ohladi. Dodajte braon šećer, med i začinite cimetom, đumbirom i karanfilićem. Dodajte i izgnječene orahe. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Otvorite kore. Nanesite na svaku od nadeva i uvijte u rolat, a nakon toga uvijte u ružicu.

Poređajte ružice u pleh, obložen papriom. Pecite dok ne bude gotovo.

Napravite šećerni sirup, skuvajte zajedno vodu i šećer. Prelijte hladne pitice sa bundevom toplim sirupom.

Ostavite pitice nekoliko sati da upiju preliv pre konzumiranja.

Posne pitice sa pečenom bundevom i medom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: