Način pripreme
Očistite bundevu od semenki i kore. Isecite na komade i stavite u posudu za pečenje. Dodajte 1 šolju vode i pospite šećerom. Pecite dok ne bude gotovo.
Izgnječite bundevu dok je još topla, nakon toga ostavite da se ohladi. Dodajte braon šećer, med i začinite cimetom, đumbirom i karanfilićem. Dodajte i izgnječene orahe. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Otvorite kore. Nanesite na svaku od nadeva i uvijte u rolat, a nakon toga uvijte u ružicu.
Poređajte ružice u pleh, obložen papriom. Pecite dok ne bude gotovo.
Napravite šećerni sirup, skuvajte zajedno vodu i šećer. Prelijte hladne pitice sa bundevom toplim sirupom.
Ostavite pitice nekoliko sati da upiju preliv pre konzumiranja.
Posne pitice sa pečenom bundevom i medom su gotove.