Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Pita sa bundevom i cimetom

Pita sa bundevom i cimetom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
52016611217
Pita sa bundevom i cimetom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 6
31/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
1
"Sreća je u malim stvarima - voljenim osobama, dobroj hrani i podrazumeva se - piti sa bundevom i cimetom"

Potrebni sastojci

  • kore - 500 g za pitu
  • bundeva - 700 - 800 g, izrendana
  • ulje
  • orasi - 10 g, iseckani
  • šećer - 150 g
  • cimet - 1 kašičica
  • maslac - 50 - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendana bundevu pomešajte sa cimetom, šećerom, i iseckanim orasima.

Uzimajte po dve kore i dobro ih namažite. Po dužini stavljajte od nadeva i uvijajte u rolat.

Poređajte kore jednu do druge u pravugaoni ili kockasti namazan pleh.

Odozgo rasporedite male komadiće maslaca. Stavite pitu sa bundevom i cimetom da se peče dok ne dobije lepu boju.

Kad je izvadite, poparite je. Pospite je šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: