Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Puding»Pirinčani puding sa pavlakom i jabukama

Pirinčani puding sa pavlakom i jabukama

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2193k218
Pirinčani puding sa pavlakom i jabukama
Fotografije: marcheva14
1 / 4
30/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ako se oblizujete i ne završavate osnovno jelo, da biste sačuvali mesto za desert, sigurno očekujete da je to ovaj"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 500 g
  • voda - 800 ml
  • šećer - 120 g
  • vanilin šećer - 1 pakovanje
  • so - prstohvat
  • sok od limuna - 2 kašike
  • kora limuna - celi parčići od 1/2 limuna
  • pirinač - 200 g, arborio
  • pavlaka - 150 g, 35 %
  • cimet - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke se očiste i iseku na polumesece.

U šerpi se pomeša voda, šećer, vanilin šećer, so i sok od limuna i celi parčići kore limuna.

Promeša se, do se šećer ne istopi i ostavlja se da provri. Dodaju se jabuke, pirinač arborio i nakon što provri, poklapa se poklopcem i ostavlja se na umerenoj temperaturi oko 30 minuta ili dok pirinač ne bude gotov, da se pretvori u krem.

Sklanja se sa ringle, izvade se kore limuna. Dodaje se pavlaka, meša se i ako je potrebno dodaje se još malo šećera i stavlja se nazad na slabu ringlu, oko 3-4 minuta da se upije pavlaka uz mešanje.

Pirinčani puding se servira u posudicama sa isečenom jabukom sa strane.

Pirinčani puding sa jabukama se posipa cimetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: