Način pripreme
Stavite vodu sa prstohvatom soli u šerpu na ringlu i stavite da provri.
Operite pirinač u ceddiljki i stavite ga u kipuću vodu. Promešajte i kuvajte na srednjoj temperaturi na ringli 10 minuta, dok povremeno mešate.
Isključite ringlu i stavite poklopac na šerpu. Ostavite tako pirinač na ringli 10 minuta ne otvarajući poklopac.
Nakon 10 minuta on će nabubreti i upiće neophodnu vodu. Ocedite višak tečnosti, ako je ostalo, stavite vanilu, promešajte i rasporedite pirinač u posudu za pečenje od 32 cm, prethono namazanu sa malo maslaca.
Izvadite pažljivo parčiće breskve iz tegle. Stavite ih u tanjir pokriven kuhinjskim ubrusom, da se ocede.
Umutite krem sir sa sirupom od kompota od kajsija,
U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom u kremastu smesu, dodajte krem sir, jednu vanilu, koru limuna i sveže mleko i promešajte u homogenu smesu.
Dobijenu smesu sipajte prko pirinča, izraavnajte i odozgo stavite parčiće breskvi. Kako ćete ih poređati je prema vašoj proceni. Stavite na nekoliko mesta maslac i stavite u rernu.
Pecite na 170 stepeni 30 minuta dok puding ne dobije prijatnu preplanulost. Isključite rernu i ostavite ga u njoj sat da se stegne.
Izvadite i ohladite pirinčani puding. Za bolji i čvršći izgled parčića, pre serviranja sačekajte da prođe 24 sata.
Ako ne možete da odolite, jedite pirinčani puding sa kompotom od breskvi i u kremastijoj blago ohlađenoj varijanti.
Po želji pospite šećerom u prahu za raskoš :)