Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Puding»Pirinčani puding sa kompotom od breskvi

Pirinčani puding sa kompotom od breskvi

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791342k127
Pirinčani puding sa kompotom od breskvi
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
03/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Šta li smo sakrili u frižider - pravu raskoš u obliku pirinčanog pudinga sa kompotom od breskvi"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja (220 g)
  • jaja - 8 komada
  • sveže mleko - 1 litar, 3 %
  • vanila - 2 komada
  • maslac - 50 g
  • so - 1 prstohvat
  • breskve - 1 kompot (680 g)
  • šećere - 1 šolja (220 g)
  • krem sir - 125 g
  • voda - 3 šolje
  • limun - 1 kašičica, kora
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu sa prstohvatom soli u šerpu na ringlu i stavite da provri.

Operite pirinač u ceddiljki i stavite ga u kipuću vodu. Promešajte i kuvajte na srednjoj temperaturi na ringli 10 minuta, dok povremeno mešate.

Isključite ringlu i stavite poklopac na šerpu. Ostavite tako pirinač na ringli 10 minuta ne otvarajući poklopac.

Nakon 10 minuta on će nabubreti i upiće neophodnu vodu. Ocedite višak tečnosti, ako je ostalo, stavite vanilu, promešajte i rasporedite pirinač u posudu za pečenje od 32 cm, prethono namazanu sa malo maslaca.

Izvadite pažljivo parčiće breskve iz tegle. Stavite ih u tanjir pokriven kuhinjskim ubrusom, da se ocede.

Umutite krem sir sa sirupom od kompota od kajsija,

U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom u kremastu smesu, dodajte krem sir, jednu vanilu, koru limuna i sveže mleko i promešajte u homogenu smesu.

Dobijenu smesu sipajte prko pirinča, izraavnajte i odozgo stavite parčiće breskvi. Kako ćete ih poređati je prema vašoj proceni. Stavite na nekoliko mesta maslac i stavite u rernu.

Pecite na 170 stepeni 30 minuta dok puding ne dobije prijatnu preplanulost. Isključite rernu i ostavite ga u njoj sat da se stegne.

Izvadite i ohladite pirinčani puding. Za bolji i čvršći izgled parčića, pre serviranja sačekajte da prođe 24 sata.

Ako ne možete da odolite, jedite pirinčani puding sa kompotom od breskvi i u kremastijoj blago ohlađenoj varijanti.

Po želji pospite šećerom u prahu za raskoš :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: