Mafini sa jabukama i kiselom pavlakom

10/07/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Nežni, kao poljubac voljene osobe, koji ste dugo čekali "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
  • Ukupno pregledano221
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • kisela pavlaka - 1/2 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 i 1/2 šolja
  • jabuke - 1 komad, velika
  • bademi - 1/4 šolje, sitno iseckani
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 1/4 šolje
  • ulje - za mazanje
  • brašno - za nabrašniti
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte prašak za pecivo i brašno i prosejte ga. Izvadite jaja, da odstoje na sobnoj temperaturi, zajedno sa kiselim mlekom.

U činiju stavite jaja sa šećerom i dobro umutite miskerom. Posle dodajte ulje i kiselu pavlaku i ponovo umutite mikserom dok ne dobijete glatku smesu.

Ogulite jabuku i očistite. Na kraju dodajte brašno sastojcima u činiji i mutite. Sve dobro promešajte.

Isecite jabuke na kockice. Stavite ih zajedno u činiju sa sitnim bademima. Sve dobro promešajte kašikom.

Kalupe za mafine nauljajte i posipajte brašnom. Isipajte kašu pomoću kašike ravnomerno u kalupe.

Pecite u zagrejanoj rerni 170-180 stepeni dok ne budu gotovi.

Uživajte!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti