Kolač sa jabukama Tri čaše

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
277
316
02/12/2020
"Praznično raspoloženje nas nikada ne napušta, posebno kada je kolač Tri čaše na stolu"
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano380
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Danas vam predstavljamo jedan izuzetno jednostavan i ukusan kolač bez jaja, bez mleka ili kiselog mleka. Priprema se za 5 minuta i čak se i ne muti.

Za pripremu ovog nežnog kolača sa jabukama ne traže se nikakve kulinarske sposobnosti. Izuzetno je lako zapamtiti recept ovog raskošnog kolača od jabuka, jer ima tri osnovna sastojka: brašno, šećer i griz.

Upravo zbog toga ovaj kolač je i dobio ime kolač Tri čaše. Mnogi će pomisliti da će ovaj kolač biti previše suv, ali je potpuno suprotno. Zbog količine jabuka, on je sočan i sa jako izraženim ukusom. Uverićete se u to ako ga probate.

Predstavljamo vam kolač sa jabukama Tri čaše.

Sve suve sastojke promešajte (brašno, šećer, griz, prašak za pecivo i cimet). U odgovarajuću posudu narendajte jabuke.

U kalupu, u kome ćete peći kolač, sipajte red suvis sastojaka, pa red rendanih jabuka. Nakon toga dodajte još jedan sloj suvih sastojaka i ponovo red rendanih jabuka.

Završite slojem suvih sastojaka i odozgo narendajte maslac. Kolač možete da pečete na ovaj način, ali ga možete i ukrasiti. Nasecite jednu jabuku na tanke režnjeve i poređajte ih preko maslaca u oblik ruže.

Ovaj kolač sa jabukama se peče u prethodno zagrejanoj rerni na temperaturi od oko 170-180 stepeni, oko 40 minuta.

Kada se ovaj velikolepni kolač sa jabukama ohladi, možete ga posuti šećerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar