Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni Kolač»Kolač sa tri čokolade

Kolač sa tri čokolade

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3421341k106
Kolač sa tri čokolade
Fotografije: Doni Niki
1 / 4
02/02/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Potpuni čokoladni hit! Kolač sa tri čokolade za tri puta više ukusnih i slatkih trenutaka"

Potrebni sastojci

  • keks - 220 g
  • sveže mleko - 150 ml
  • bela čokolada - 200 g
  • mlečna čokolada - 200 g
  • crna čokolada - 200 g
  • krem sir - 600 g Filadelfija
  • Za preliv
  • crna čokolada - 50 g
  • bela čokolada - 20 g
  • kravlji maslac - 30 g
  • sveže mleko - 3 kašike
  • za posipanje - zlatni štapići
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućem kalupu, na unutrašnje zidove se postavlja streč folija kako bi se čokoladni kolač lakše uklonio.

Keks umočen u zagrejano sveže mleko su poređani na dnu.

Bela čokolada se topi u mikrotalasnoj pećnici 1, 5-2 minuta, u zavisnosti od njene snage. Dobro promešajte, da bude bez grudvica. Dodati 200 g krem sira Filadelfija, mešati dok ne postane homogena smesa. Preliti preko prvog reda keksa.

Zatim sledi drugi red natopljenog običnog keksa.

Na isti način se istopi i mlečna čokolada, pomeša sa krem sirom Filadelfija i prelije preko keksa. Slično se pravi i poslednji sloj - ređa se keks natopljen svežim mlekom i prelivaju mešavinom istopljene crne čokolade i krem sira.

Kolač bez pečenja završimo redom natopljenog keksa, prekrivamo stranicama streč folijom i stavimo u frižider na 12 sati.

Zatim se prebaci (obrne) u odgovarajući tanjir i prelije otopljenom čokoladom sa maslacem i svežim mlekom u mikrotalasnoj.

Pomešala sam dve vrste čokolade i čačkalicom napravila šaru na Kolaču sa tri čokolade.

Kolač sa tri čokolade sam posula zlatnim štapićima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: