Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita sa rupom

Pita sa rupom

Pita sa rupom
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"Došao je kraj dosadnim pitama - predstavljamo vam modernu pitu sa rupom i jedinstvenim nadevom, koji će vas osvojiti"

Potrebni sastojci

  • Za nadev
  • kisela pavlaka - 100 g
  • jaja - 3 komada
  • soda - 1 kašičica
  • sir - 200 - 250 g izmrvljen, kravlji
  • praziluk - 2 stabljike
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • so - 1 - 2 prstohvata
  • Za kore
  • seme susama - 1 kašika
  • maslac - 60 g istopljen
  • kore za pitu - 1/2 pakovanja
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema nadeva:

naseckajte praziluk i upržite ga u maslinovom ulju dok ne smanji zapreminu i ne ispari voda. Ostavite ga na stranu da se potpuno ohladi.

U posudu sipajte kiselu pavlaku sa sodom i jajima i sve dobro promešajte. Dodajte sir i već ohlađeni praziluk, a sve sjedinite veoma dobro.

Sklapanje pite:

Premažite kalup za kuglof istopljenim maslacem i pospite susam da se zalepi po zidovima.

Postavite 6-7 kora da izlepite zidove kalupa u tri sloja i da kore izlaze van kalupa dovoljno za kasnije preklapanje nadeva. Premažite kore maslacem i ostavite malo od njega za sam kraj.

Rasporedite nadev i pokrijte ga korama koje vire izvan kalupa, a odozgo sve premažite preostalim maslacem.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta ili dok pita ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: