Krofnice sa rupom u sredini

20/01/2018
"Krofnice, koje smo viđali samo u bioskopu - ukusne i lepe "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano826
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • maslac - 100 g, mekan
  • kvasac - 7 g
  • sveže mleko - 260 ml
  • jaja - 1 komad
  • vanila - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • šećer u prahu - 50 g
  • ulje - za prženje
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u svežem mleku.

U blender sipajte prosejano brašno, dodajte malo soli, šećer, jaje, vanilu i maslac. Uključite i mešajte, sipajte mleko i mutite dok se sastojci ne sjedine. Pospite sto sa malo brašna, sipajte dobijeno testo, mesite, oblikujte loptu i pokrijte.

Ako nemate blender možete ručno, stavite brašno u pleh, napravite udubljenje i u njega dodajte sastojke u njega, zamesite glatko testo. Ostavite jedan sat da nadođe.

Dobijeno testo podelite na dva dela, svki razvijte na okruglu i veliku koru, i uz pomoć čaše za vodu isecite krugove. U sredinu svakog napravite mali krug sa manjom čašom ili obručem.

Pospite sa malo brašna i ostavite da nadođe 15-20 minuta, doj ne počnu da rastu. Tako uradite sa svim testom. Isečke ponovo premesite i koristite.

Ugrejte ulje u tiganju i pržite dok ne dobiju zlatnu boju.

Na kraju po želji pospite šećerom u prahu.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti