Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Uštipci»Klasične buhtle sa rupom

Klasične buhtle sa rupom

VIOLETA MATEVAVIOLETA MATEVA
Početnik
76181k21
Klasične buhtle sa rupom
Fotografije: VIOLETA MATEVA
1 / 3
27/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
7
"Eh, toliko volimo buhtle, nikada ne možemo da im odolimo"

Potrebni sastojci

  • soda za hleb - 1 kašičica
  • brašno - 3 šolje
  • ulje - za prženje
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa solju, sipajte sodu u kiselo mleko i dodajte u jaja. Sipajte šećer i promešajte.

Sipajte brašno i zamesite testo za buhtle, pokrijte krpom i ostavite 15 minuta da odstoji.

Razvijte i isecite buhtlice pomoću čaše. Unutra pomoću poklopca napravite manje rupe.

Pržite buhtle dok ne dobiju zlatastu preplanulost.

Klasične buhtle sa rupom servirajte sa kafom ili čajem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: