Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Grickalice uz pivo»Toplo meze sa piletinom uz pivo

Toplo meze sa piletinom uz pivo

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5029k435
Toplo meze sa piletinom uz pivo
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
08/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Najbolje je kada je meze toplo, a pivo hladno"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 1 komad, skuvan
  • jaja - 3 velika
  • luk - 1 mala glavica
  • sir - 60 g, usitnjeni
  • so
  • biber
  • peršun
  • ulje - 2 supene kašike
  • maslac - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso kuvamo dok ne bude gotovo, očistimo od kostiju i sečemo sitno bez kožice.

Posipamo s malo soli i bibera.

U posudi mutimo jaja, dodajemo usitnjeni sir i začine po ukusu - so, biber, origano.

Zagrevamo ulje i maslac, prepržimo sitno iseckani luk da omekne, dodajemo meso, mešamo minuticu i sipamo smesu od jaja.

Omlet pečemo na slaboj vatri dok se ne zgusti i ne nestane tečni sastojak.

Okrećemo širokom kašikom da se zapeče i sa druge strane.

Meze za pivo serviramo, posuto iseckanim peršunom.

Sjajno toplo meze sa piletinom uz pivo! Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: