Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Meze»Toplo meze od pilećih kožica i praziluka

Toplo meze od pilećih kožica i praziluka

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
246551k72
Toplo meze od pilećih kožica i praziluka
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 4
18/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
1
"Meze za dušu i za najbliže prijatelje - sa hrskavom pilećom kožicom i prazilukom"

Potrebni sastojci

  • pileće kožice - od jednog pileta
  • praziluk - 15 cm od struka
  • so - po ukusu
  • biber - prstohvat
  • maslac - 15 g
* merne jedinice

Način pripreme

Mnogo ljudi jede pileće kožice, ali samo ako su prepečene ili prepržene. U kuvanim jelima i supama sa piletinom se one obično prethodno sklanjaju.

Potrebne su nam kožice jednog, prethodno kuvanog celog pileta.

U tuganju sa dnom koje se ne lepi rastopimo kravlji maslac i dodajemo iskidane pileće kožice. Dodajemo i praziluk isečen na tanke krugove. Začinimo solju i biberom.

Ako volite pikantan ukus dodajte čili (suv ili sos) ili iseckanu svežu, ljutu papriku.

Najukusnije meze je kada se kožice i praziluk prže dok ne dobiju roze boju.

Meze servirajte sa čašom vina ili piva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: