Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Prženi crnomorski šnjur (meze uz pivo)

Prženi crnomorski šnjur (meze uz pivo)

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12744879
Prženi crnomorski šnjur (meze uz pivo)
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Teško nam je da kažemo koliko tačno piva treba da donesete na jedan kilogram prženog crnomorskog šnjura, al naginjemo ka mnogo"

Potrebni sastojci

  • srcomorski šnjur - 500 g
  • brašno - 1 šolja
  • so - 1 kašičica
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistimo ribu dobro od iznutrica pod tekućom vodom, ne sklanjajući im glave.

Uzimamo jedan tanjir, stavljamo unutra so i brašno i promešamo smesu.

Stavljamo jedan tiganj na ringlu i stavljamo unutra ulje, čekamo da se zagreje, nakon toga uvaljamo ribu u brašno i ubacujemo u vruće ulje.

Nakon što se zaprži, izvadimo prženi crnomorski šnjur na salvetu, da upije masnoću.

Serviramo prženi crnomorski šnjur dok je još topao.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti