Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Raskošna bundevara sa lešnicima

Raskošna bundevara sa lešnicima

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
246551k71
Raskošna bundevara sa lešnicima
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 7
15/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
2
"Razbijamo klasični recept za bundevaru, dodajući lešnike umesto oraha - probajte, nije za propustiti"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 800 g, fine
  • bundeva - 2.5 kg
  • ulje - 150 g + 50 g za premazivanje kora
  • ulje - prstohvat
  • šećer - 700 g
  • cimet - 1/2 kesice
  • lešnici - 250 g (sirovi)
  • šećer u prahu - za posipanje, količina je po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulite bundevu i izrendajte je na krupno rende ili isecite na veoma sitne komadiće.

Lešnike sameljite sitno u mlinčiću za orašaste plodove.

U velikom tiganju ili drugoj odgovarajućoj posudi prepržite bundevu sa prstohvatom soli. Čim promene boju, promešajte i stavite poklopac da se dinsta otprilike 15 minuta.

Sklonite poklopac da proključa voda.

Dodajte šećer, mlevene lešnike i cimet. Promešajte. Čim smesa za bundevaru ostane na masti, sklonite posudu sa ringle i ostavite da se ohladi.

Uzmite 2 komada listova kora (jedan na drugi) i četkicom ih premažite uljem. Rasporedite smesu od ispržene bundeve po celoj površini kora i uvijte u rolat iz pravca široke strane. Svaki tako pripremljeni rolat stavljajte u nauljenu tepsiju.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, na ventilatoru dok lepo ne porumene.

Već ispečenu bundevaru sa lešnicima još toplu pospite šećerom u prahu. Kada se ohladi, tepsiju uvijte u foliju.

Ovaj raskošni slatkiš od bundeve je ukusniji kada prestoji barem 24 sata.

Neka vam je slatko!

Napomena: Nabrojani proizvodi u receptu za bundevaru koji je od mog sina, su za 2 srednje velike tepsije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: