Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice sa tunjevinom - posne

Kiflice sa tunjevinom - posne

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4785
Kiflice sa tunjevinom - posne
Fotografije: Lenka
1 / 3
07/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Ukusne posne kiflice sa tunjevinom - isprovajte i podelite recept"

Potrebni sastojci

  • mlaka voda - 50 ml
  • kisela voda - 75 ml
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • šećer - 1 kašičica
  • meko brašno - 500 - 600 g
  • belo vino - 125 ml
  • ulje - 150 ml
  • so - 1 kašičica
  • tunjevina - 150 g
  • praziluk
  • posni margarin - 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

U malo mlake vode staviti suvi kvasac i šećer, pa ostaviti 30 minuta da narasta. Nadošao kvasac potom izručiti u udubljenje u brašnu, dodati kiselu vodu, belo vino, ulje i so, pa sve dobro umesiti kako bi se dobilo glatko testo. Dobijeno testo podeliti na četiri dela i svaki oblikovati kao loptu.

Svaku od lopti razvući oklagijom u koru debljine 1 cm, a zatim svaku od kora unakrsno iseći na četvrtine, a svaku četvrtinu podeliti na pola, kako bi se dobilo osam jednakih delova.

Na svaki dobijeni deo staviti po malo tunjevine pomešane sa sitno seckanim prazilukom i uvijati kiflice.

Potom kiflice poređati u uljem podmazan pleh, a preko svake staviti po kockicu margarina i ostaviti ih da odmore 15-20 minuta.

Nakon tog vremena, staviti ih u zagrejanu rernu i peći kiflice sa tunjevinom 25-30 minuta na 200°C.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: