Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Posne kiflice

Posne kiflice

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64817250
Posne kiflice
Fotografije: Kristina Chernikova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
40
"Znamo da su posne - ali od ovih posnih kiflica možete da se najedete"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 25 g
  • voda - 300 ml, mlaka
  • ulje - 150 ml
  • šećer - 1 šolja
  • so - 1 prstohvat
  • soda - 1 prstohvat
  • brašno - oko 600 g
  • vanila - 2 kesice
  • pomorandže - 2 kašike, narendana kora od pomorandže
  • ratluk - za nadev, može i marmelada
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u toploj vodi sa malo šećera. Prosejte brašno i u udubljenje po sredini sipajte šećer, so, ulje, prstovat sode i vanili. Nakon toga sipajte kvasac i zamesite postepen meko testo koje ne treba da se lepi. Na kraju razmesite sa korom pomorandže. Ostavite u pokrivenoj posudi na toplom da naraste.

Podelite testo na 4 dela i svaki deo razvijte u krug. Svaki krug se iseče na 12 trouglova kao torta. U osnovu trouglova se stavlja marmelada ili ratluk i kiflice se uvijaju.

Poređajte u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje. Namažite ih blago masnoćom i stavite da se ispeku u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumene. Gotove posne kiflice pospite šećerom u prahu po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: