Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ražnjići»Tradicionalni šiš kebap

Tradicionalni šiš kebap

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Tradicionalni šiš kebap2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Ako je ovo tradicija, računajte da smo njeni najveći poštovaoci"

Potrebni sastojci

  • meso - 1 kg (svinjetina, teletina, piletina, po vašem izboru)
  • voda
  • so
  • biber
  • piment
  • maslac - 100 g
  • peršun
  • crni luk - 2 glavice, za vodu sa lukom
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite meso na komade. Posolite i pobiberite. Prelijte meso sa lučenom vodom, koju pripremate tako što u vodu narendate 2 glavice luka i prokuvate smesu.

Ostavite meso da se marinira 1 do 2 sata. Napravite ražnjiće od mesa, a ako želite, između mesa možete da ubacite i komad luka. Stavite ražnjiće da se peku na roštilj, koji ste premazali uljem. S vremena na vreme prskajte ražnjiće lučenom vodom.

Šiš kebap stavite u tanjir i poslužite uz odgovarajuću salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: