Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ražnjići»Šiš kebap sa garnirungom od pirinča i povrća

Šiš kebap sa garnirungom od pirinča i povrća

Šiš kebap sa garnirungom od pirinča i povrća
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ukusan šiš kebap sa ukusno spremljenim pirinčem Probajte"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g, od buta
  • za marinadu
  • soja sos
  • maslinovo ulje
  • balsamiko sirće
  • ruzmarin
  • nana
  • so
  • biber
  • za garnirung
  • priinač - 100 g
  • luk - 1 glavica
  • maslac - 40 g
  • povrće - 150 g, zamrznuto
  • bujon - od povrća
  • kari
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite marinadu mešajući sastojke.

Isecite meso na odgovarajuće kockice. Stavite meso u marinadu i ostavite ga oko sat dda upije začine.

Napravite garnirung, ljušteći luk i isecite ga na stino. Izdinstajte ga u masnoći.

Dodajte opran pirinač i kuvajte ga uz neprestano mešanje dok se ne izbistre zrnca.

Rastvorite bujon u vrućoj vodi (odnos 3:4) i dodajte u pirinač. Kuvajte na laganoj vatri. Dodajte povrće, začinite solju i karijem. Kuvajte dok pirinač ne omekša.

Nanižite komadiće mesa na drveni ražnjić i pecite na roštilju dok meso ne bude gotovo.

Servirajte ražnjiće sa garnirungom od pirinča. Garnirajte sa grančicom peršuna.

Šiš kebap sa garnirungom od pirinča i povrća je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: