Način pripreme
U posudi miksera se umute maslac i šećer u svetao krem. Dodaje se jaje i ponovo se muti dok se ne usvoji, sledi vanila i pavlaka. Dodaje se brašno i muti se samo dok se ne usvoji.
Napuni se spric smesom uz nastavak sa otvorenom zvezvdom. Na papir za pečenje, postavljen u posudu za pečenje se našprica keks oblika latinskog slova S. Peče se u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 12-14 minuta. Keks treba da ostane beo.
Izvadi se i ostavlja se da se ohladi u samoj posudi za pečenje, veoma je krhak dok je vruć.
Ovaj keks je iz nemačke kuhinje i idelanan je dodatak božićnoj večeri ili ručku.
Bogatog dekadentnog ukusa, lagan i hrskav keks se sprema od osnovnih sastojaka - brašno, šećer, maslac i jaja.
Keks je tradicionalan za Nemačku i mnoge proodice se okupljaju da spramaju ovaj mali kolač.
Božićni našpricani keks je čudesan!