Način pripreme
Prvo prosejte brašno sa cimetom i praškom za pecio u suvoj posudi. Pomešajte ih sa korom od pomorandže i šećerom u prahu. U suve sastojke dodajte mlevenu bundevu, maslac i sok od pomorandže.
Pažljivo zamesite meko testo i imajte u vidu da se teško oblikuje samo prstima, tako da radite uz pomoć žice. Na kraju treba da dobijete testo koje je gušće nego obično testo za kolač. Ako je potrebno možete dodati još malo soka od pomorandže ili brašno da biste dobili neophodnu konsistenciju.
Uz pomoć kašike uzimajete od testa i stavljajte na gomilice na pleh, obložen papirom za pečenje. Pažljivo rasporedite gomilicu da dobijete tanak keks i da dobije karakteristčan okrugao oblik.
Ostavite razmak između keksa. Od navedene količine smese ćete dobiti 2 pleha kolača - imajte to u vidu.
Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobijete lepu zlatnu boju.
Ostavite gotove keksiće da se ohlade.
U međuvremenu rastopite čokoladu na pari. Razredite sa malo vode da bude retka, ne treba da bude previše gusta.
Hladan kolač sa bundevom potapajte do pola u toplu čokoladu, nakon toga pažljivo stavite u pleh, obložen papirom za pečenje. Čim se čokolada stvrdne, kolači su gotovi za serviranje.
Kolači sa bundevom i čokoladom su odlični!