Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa sirupom»Sirupom preliven kolač od bundeve

Sirupom preliven kolač od bundeve

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Sirupom preliven kolač od bundeve
Fotografije: Liudmila
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ko želi parče ovog neverovatnog kolača?"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1/3 šolje
  • karamel sirup - 1/2 šolje
  • brašno - 1 šolja
  • griz - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kašika
  • bundeva - 1 šolja
  • Za sirup
  • kompot od dunje - 2 šolje
  • Za karamel sirup
  • smeđi šećer - 3 kašike
  • voda - 1/2 šolje
  • maslac - 1 kašičica, mekan
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva je neverovatno korisna i veoma ukusna na sve načine. Pripremajte je često, posebno u sezoni, kada dođe jesen.

Danas smo odlučili da napravimo eksperiment, koji se pokazao izuzetno ukusnim.

Prvo napravite karamel sirup.

U tiganju karamelizujte smeđi šećer. Sklonite ga sa vatre i sačekajte malo, dva-tri minuta, prelijte toplom vodom, da ne prska, i vratite na tihu vatru da se karamel otopi. Mešajte celo vreme.

Onda pripremite.

Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, pa ohlađen sirup. Zatim sledi brašno, prašak za pecivo i griz. Sve dobro izmešati žičanom metlicom.

Pleh odgovarajuće veličine premažite maslacem, obilno, sipajte testo, odozgo poređajte komade bundeve i pecite u umerenoj rerni dok ne bude gotovo. Oko 20 minuta ili dok se ne kolač iznutra ne osuši.

Gotov vrući kolač od bundeve prelijte kompotom od dunja.

Sirupom preliven kolač od bundeve je neverovatno ukusan i svideće vam se ako volite kolače prelivene sirupom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: