Fenomenalna gibanica koja uvek uspe

IvanaIvana
Početnik
21
13
104
3
29/12/2020
"Recepti koji garantuju uspeh su nam omiljeni"
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano366
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Komentarisano1 times
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • tanke kore - 500 g
  • sir - 700 g, mešavina sireva (stari masni, sremski)
  • kajmak - 150 g
  • jaja - 4 komada
  • ulje - 150 ml
  • so - 1/2 kašičice
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • Za preliv
  • kisela voda - 250 ml
  • jaje - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Usitniti sir i kajmak, pa dodati jaja, prasak za pecivo i so ako je potrebno. Fil ne treba da bude redak!

Podmazati veću tepsiju, prekriti dno sa 3-4 kore, u zavisnosti od oblika tepsije, ali tako da polovina kore ostane da viri, poprskati svaku sa malo ulja.

Izgužvati 2 kore u jednom redu, pouljiti sa 3 kašike ulja, zatim zgužvati naredne 2 kore pa kašikom rasporediti otprilike petinu fila.

Postupak ponavljati naizmenično do poslednje kore. Zatim ušuškati gibanicu sa krajevima kora kojima smo obložili tepsiju, iseći oštrim nožem na parčiće željene veličine i preliti prethodno umućenim jajetom i kiselom vodom u posudi u kojoj je bio fil.

Peći 40 minuta na 200 stepeni u zagrejanoj rerni. Još je bolja ako pre pečenja prenoći u frižideru, što je zgodno ako tog dana imate i druge obaveze u kuhinji. Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Boki Lazic
Boki Lazic
04.02.2021 02:19
Odlicna,socna.
0
0