Lenja gibanica

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
01/12/2018
"Lenja gibanica za zauzete domaćice. Ipak, veoma ukusna!"
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano729
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom sedmice19
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 - 4 komada
  • kiselo mleko - 1 kantica
  • ulje - 1/2 - 2/3 šolje
  • sir - 200 - 250 g, mrvljen
  • soda - 1 kašičica
  • brašno - za dobijanje guste kaše
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa prstohvato soli, dodajte kiselo mleko, koje ste prethodno pomešali sa sodom. Uz neprestano mešanje, dodajte ulje, sir i brašno, dok ne dobijte gustu kašu.

Isipajte smesu u nauljanu i nabrašnjenu tavu. Stavite da se peče oko 30-35 minuta u zagrejanu rernu na 180 stepeni.

Ostavite lenju gibanicu da se ohladi i poslužite je isečenu na parčad.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar