Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Lenja gibanica

Lenja gibanica

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Lenja gibanica
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Lenja gibanica za zauzete domaćice. Ipak, veoma ukusna!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 - 4 komada
  • kiselo mleko - 1 kantica
  • ulje - 1/2 - 2/3 šolje
  • sir - 200 - 250 g, mrvljen
  • soda - 1 kašičica
  • brašno - za dobijanje guste kaše
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa prstohvato soli, dodajte kiselo mleko, koje ste prethodno pomešali sa sodom. Uz neprestano mešanje, dodajte ulje, sir i brašno, dok ne dobijte gustu kašu.

Isipajte smesu u nauljanu i nabrašnjenu tavu. Stavite da se peče oko 30-35 minuta u zagrejanu rernu na 180 stepeni.

Ostavite lenju gibanicu da se ohladi i poslužite je isečenu na parčad.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: