Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Prženo pile»Pileći file sa kornfleksom

Pileći file sa kornfleksom

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535762
Pileći file sa kornfleksom
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Porciju pilećih filea sa kornfleksom, molim - već ih poručujemo i kod kuće"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 700 g
  • kornfleks - 200 g
  • jaja - 4 komada
  • so
  • biber
  • ulje - za prženje
  • prilikom posluživanja
  • salata - sveža
  • sos od belog luka - mlečni
  • soja sos
  • limunovi
* merne jedinice

Način pripreme

Hrskavi pileći file često su prisutni u menijima restorana.

Omiljeni zalogaj, pohovani pileći file i pileći zalogaji su sjajno meze uz pivo, a takođe i uz belo vino.

A varijante za pripremu pilećih zalogaja i pilećih filea su različite. Uvaljani u kornfleks ili pak u kukuruzni čips tortilju, pileći filei su zaista neodoljivi!

Hrskavi, jednostavni za pripremu i izuzetno ukusni, hrskavi pileći filei sa kornfleksom ili kukuruznim čipsom tortiljom su sjajna ideja za brzo meze uz večernje piće ili pak prosto ideja za brzu večeru. I budite sigurni, deci će se takođe dopasti!

Prvi korak u receptu za hrskave pileće filee sa kronfleksom je priprema pilećeg mesa. Dobro je da koristite pileće grudi, belo pileće meso koje isečete na filee. Meso začinite crnim biberom i ½ kašičice soli.

Mutite jaja u maloj posudi. Kornfleks sitno izdrobite. Mirno možete da zamenite kornfleks kukuruznim čipsom.

Zagrevate ulje u tiganju. Svaki od začinjenih pilećih filea potapajte u umućena jaja, nakon čega dobro uvaljajte u izdrobljeni kornfleks i pržite u zagrejanom ulju sa svih strana dok ne dobiju apetitnu zlatkastu boju. Gotove hrskave filee sa kornfleksom stravljate u tanjir u koji ste prethodno stavili ubrus kako bi se iscedili od viška masnoće.

Recept za hrskave pileće filee sa kornfleksom je završen.

Poslužujemo sa svežom salatom, sosom od belog luka i soja sosom!

Bon apeti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: