Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečena bundeva»Pečena bundeva sa orasima i korama pomorandže

Pečena bundeva sa orasima i korama pomorandže

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pečena bundeva sa orasima i korama pomorandže
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Omiljeni desert svih vremena - pečena bundeva sa orasima, a ovog puta i sa koricama pomorandže za još divniji ukus i aromu"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 komad, violina
  • kore pomorandže - od 1 pomorandže
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 1 šolja
  • orasi - šaka
  • cimet
* merne jedinice

Način pripreme

Veoma dobro operemo bundevu i očistimo od semenki.

Budući da je violina u svom gornjem delu tanka, od nje sečemo kolutiće.

Koru ne gulimo, ali može i da se oguli, ne smeta.

Komade ređamo u tepsiju, ali prethodno smo samu tepsiju posuli šećerom.

Sipamo šolju sa vodom i stavljamo u rernu.

Za to vreme u posudici pomešamo cimet sa orasima i tanko isečene kore pomorandže.

Nakon što primetimo da se sa te strane ispekla bundeva, okrećemo sa druge strane i posipamo smesom.

Stavljamo ponovo u rernu i pečemo do željene boje.

Kada izvadimo pečenu bundevu, stavljamo je u tanjir i odozgo posipamo karamelom koja je dobijena od vode i šećera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: