Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Integralni keksići sa speltom, jabukom i cimetom

Integralni keksići sa speltom, jabukom i cimetom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Integralni keksići sa speltom, jabukom i cimetom7 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
33 min.
Porcije
12
"Zdravi keksići koji se mogu čuvati duže vremena - čudesno zar ne"

Potrebni sastojci

  • brašno - 180 g, integralno od spelte
  • jabuke - 1 komad, veliki i 2 manja (oko 150 g, očišćena)
  • sok od limuna - sok od 1/4 limuna
  • maslac od kokosa - 80 g ili svinjska mast, pročišćena
  • šećer - 80 g, smeđi
  • cimet - 1 kašičica u prahu
  • vanila - 2 g u prahu
  • kiselo mleko - 50 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

1. Stavite očišćenu jabuku sa sokom od limuna i šećerom u blender. Stavite da se melje nekoliko sekundi.

Varijanta je i da voće isećete na fino rende i onda odmah pomešajte sa sokom od citrusa i šećerom.

2. Sodu bikarbonu pomešajte sa kiselim mlekom.

3. Supajte brašno sa cimetom i vanilom u posudu i u njih stavite mleko, jabuku izgnječenu na pire sa šećerom i maslacem od kokosa (sa svinjskom mašću takođe bude odlično, ali treba koristiti prečišćenu i bez mirisa).

4. Promešajte spatulom ili drvenom kašikom dok ne dobijete homogenu smesu. Ako je retka, dodajte malo brašna, a ako je mnogo gusta - malo kiselog mleka ili još rendane jabuke.

5. Uzimajte od testa kašikom i stavljajte gomilice u pleh, obložen papirom za pečenje. Spljeskajte i oblikujte okrugle i tanke keksiće. Možete oblikovati ručno, ali ruke obilno namažite da se ne lepi.

6. Pecite keksiće sa jabukom iz dva puta u rerni na 180 stepeni. Gotovi su kad porumene po ivicama i počnu lepo da mirišu - 15-18 minuta.

Što su tanji, to su keksići hrskaviji. Da bi ostali takvi, čuvajte u dobro zatvorenoj posudi ili kutiji.

Neka vam je slatko!

Integralni keksići sa speltom, jabukom i cimetom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: