Način pripreme
U posudu prosejte brašno sa prstohvatom soli i prstohvatom praška za pecivo.
Dodajte šećer, sveže mleko, žumanca, hraldi kravlji maslac u komadićima i izrendanu koru pomorandže.
Umesite testo od maslaca, uvijte ga u komad najlona i stavite u frižider na otprilike sat vremena.
Razvijte ohlađeno testo na nabrašnejnoj površini u list debljine 4-5 mm.
Isecite krugove, njih prebacite u kalupčiće za tertalete.
Pritisnite testo dobro ka zidovima kalupčića. Nema potrebe da ih prethodno nauljite, testo je dovoljno masno.
Napunite tartalete džemom od šljiva ili drugim po vašem ukusu.
Ispecite na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni na otprilike 12-15 minuta.
Praznične tartalete ohladite na rešetci i pospite šećerom u prahu.
Neka vam je slatko!