Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Tartalete»Tartalete od povrća

Tartalete od povrća

Anelia TsonevaAnelia Tsoneva
Kuvar
41161497
Tartalete od povrća
Fotografije: Anelia Tsoneva
1 / 2
04/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
12
"Savršeni za predjelo, doručak ili druženje sa prijateljima"

Potrebni sastojci

  • Za tartalete
  • krompir - 1500 g
  • luk - 2 glavice
  • jaje - 1 komad
  • selen - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • ulje - za mazanje
  • Za nadeve
  • šargarepa - 1 komad
  • kumin - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - 1 kašičica
  • masline - 15 komada
  • crevena paprika - 2 komada, pečena
  • paradajz - 1 mali
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte krompir sa korom u posoljenoj vodi. Oljuštite i izgnječite u pire, dodajući sitno isečen luk, selen, biber, jaje i so. Zamesite sve dobro i stavite u frižider bar na jedan sat.

Za to vreme napravite nadeve. Narendajte šargarepu i prelijte je sa kašičicom suncokretovog ulja. Dodajte prstohvat soli, kumin i prstohvat aleve paprike. Promešajte dobro i ostavite šargarepu da se marinira.

Odvojte od kostiju i iseckajte na sitno masline. Oljuštite i isecite paprike na male kocke. Oljuštite i isecite na sitne kocke i paradajz.

Četkom namažite silikonske kalupe za tartalete (ili mafine).

Namažite i ruke uljem i oblikujte male loptice od krompir smese. Stavite ih u kalupe i blago pritisnite u sredini da se formira udubljenje.

Zapecite na 200 stepeni dok ivice ne porumene i napunite svaku tartaletu različitim nadevom. Pecite još nekoliko minuta dok se nadev ne glazira.

Pažnja: Tartalete se vade iz kalupa samo nakon što su se potpuno ohladile, inače postoji opasnost da se polome. Za ljubitelje jakih ukusa servirajte sa sosom od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: